Vinnie bakes

Vinnie bakes

Mexikói csokis pite

2018. február 17. - Buchmüller Vivien

img_2106.JPGA csokiimádók mennyországa! Gombóc Artúr is imádná ezt a tortát, rengeteg, szuper krémes csoki van benne, és a fahéjas keksztészta elképesztően passzol hozzá. Aki a csokit szereti, mindenképp ki kell próbálnia!!! 


Az elkészítése kicsit időigényes, de ettől függetlenül egyszerű, és mindenképp megéri. Fontos odafigyelni a részletekre, hogy ne legyünk türelmetlenek, várjátok ki a 20 percet a vanília és fahéj áztatásánál, és mielőtt a tejszínhabot a tetejére pakolnátok, mindenképp várjátok meg hogy a csokikrém teljesen lehűljön. Ez a torta tényleg az ilyen apró részleteken múlik, de ha kibírjuk és nem kapkodjuk el, a siker garantált lesz.

img_2105.JPG

Hozzávalók 10-12 szelethez:

Alap
  • 300 g vajas keksz
  • 150 g vaj
  • 1 ek cukor
  • 2 tk fahéj
Csokikrém
  • 300 g 55%-os csoki
  • 2 vaníliarúd
  • 350 ml tej
  • 50 ml eszpresszó
  • 3 fahéjrúd
  • 2 tojás
  • 3 tojássárgája
  • 80 g barna cukor
  • 25 g étkezési keményítő
  • csipet só
  • 20 g vaj
Tejszínhab
  • 250 ml habtejszín
  • 1 ek vaníliáscukor
  • 30 g porcukor
  • 50 g fehér és étcsoki reszelve
A kekszes alaphoz ledaráljuk a kekszet, hozzákeverjük a cukrot, a fahéjat. A vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a kekszhez, és a forma aljába, illetve peremére nyomkodjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 percig sütjük, majd félretesszük.
A krémhez a csokit apró darabokra vágjuk, és egy tálba félretesszük. A tejet egy lábosban felforraljuk úgy hogy közben hozzáadjuk a vaníliarudakat (felvágjuk, kikaparjuk a magokat, és rúddal együtt tesszük bele), a fahéjrudakat, és eszpresszót. Ha felforrt, levesszük a tűzről, és 20 percet állni hagyjuk. Ha letelt a 20 perc, kivesszük a vanília és fahéjrudakat, egy másik tálban pedig jól elkeverjük a tojásokat, tojássárgáját, sót, keményítőt, cukrot, úgy, hogy teljesen csomómentes legyen. A tejet újra felmelegítjük, majd ha már elég forró, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tojásos keveréket, és közepes lángon addig főzzük, míg el nem éri a pudingos állagot. Ha kész, levesszük a tűzről, ráöntjük a korábban feldarabolt csokira, és addig keverjük míg a csoki teljesen fel nem olvad, és egy sima krémet nem kapunk. Ezt a krémet beletöltjük a kekszes alapba, és pár órára hűtőbe tesszük. Ha teljesen kihűlt, kemény habot verünk a tejszínből a porcukor és vaníliáscukor segítségével, és a torta tetejére kanalazzuk egy spatulával. A tetejét még megszórhatjuk reszelt fehér és étcsokival díszítésként.

A bejegyzés trackback címe:

https://vinnievilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr9013676810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása