Sokan szkeptikusak a répatortával kapcsolatban, mert répa van benne és akkor az nem lehet finom. Hát nekem torták közül abszolút kedvencem, és ezzel a receptel már sokakat sikerült meggyőznöm, hogy bizony a répatortára is rá lehet kattani. Ráadásul nem is szezonális, répát mindíg lehet kapni, és mindíg jól esik.
Ezt a receptet pedig azért ajánlom, mert nagyon szaftos, nem száraz, nem túl édes, nem túl répás, egyszerűen tökéletes. A tetején lévő mascarpone pedig nagyon jól kiegészíti a krémességével.
Hozzávalók (12 szelet)
- 150 g puha vaj
- 250 g cukor
- 400 g répa
- 250 g liszt
- 1 marék dió
- 100 ml növényi olaj
- 4 tojás
- 1 tk fahéj
- 1 tk szódabikarbona
- 1 tk sütőpor
- 500 g mascarpone
- 200 ml habtejszín
- 150 g porcukor
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- Pár szem dió
- Pici darált dió
- Pici kókuszreszelék