Cseresznye, ropogós zabpehely, és csoki... 3 isteni összetevő, ami együtt üt a legnagyobbat. Ez a pite, nagyon gyorsan megvan, szinte minden összetevője olyan, amit az ember mindíg tart otthon, így ha valami SOS receptre van szükség, hát itt van.
Pontosan így találtam ki én is, gyorsan valami sütemény kellett, körülnéztem mi van hozzá, és elkészült ez a szuper cseresznyés csokis pite zabpehellyel, ami azóta az üzletben is nagy sikert aratott.
Friss cseresznye most nincs, így befőttet használtam, de lehet fagyasztott cseresznyét is, illetve meggyet.
Hozzávalók egy kb 30 x 20 cm-es formához:
- 250 g zabpehely
- 250 g liszt
- 200 g puha vaj
- 200 g barnacukor
- 2 tojás
- 1 tk fahéj
- Csipet só
- 500 g cseresznye vagy 2 üveg befőtt
- 2 ek mandulaliszt
- 100 g ét vagy tejcsoki
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A száraz hozzávalókat összekeverjük a robotgép krémkeverő fejével, majd hozzáadjuk a puha vajat, és a tojásokat. Addig keverjük alacsony fokozaton, amíg össze nem áll a tészta. Ha nincs gépünk, akkor kézzel is könnyen össze tudjuk dolgozni a tésztát. Ha összeállt elővesszük a formát, kivajazzuk és sütőpapírral kibéleljük. A tészta felét lenyomkodjuk a forma aljába, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a cseresznyét. 100 g csokit apró darabokra vágunk, megszórjuk vele a cseresznyét, és végül a tészta másik felét kézzel a tetejére morzsoljuk. Kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük, majd megvárjuk míg teljesen kihűl, így egyszerűbb szeletelni.
Jó étvágyat hozzá!:)