Vinnie bakes

Vinnie bakes

Nutellás mogyorótorta

2018. február 24. - Buchmüller Vivien

img_2801.jpgNagyon szerencsésnek mondhatom magam a munkám miatt, hiszen nem csak a foglalkozásomnak tekintem a mindennapos sütést hanem az igazi szenvedélyemnek is. Viszont ami miatt igazán szerencsém van, hogy egy olyan helyen dolgozom, ahol minden nap azt sütöm amit szeretnék. Tegnap este vettünk itthonra nutellát,

mert a párom gofrit szeretett volna vacsorázni, és amikor belekanalaztam a nutellába, és megéreztem az illatát akkor találtam ki, hogy ma valami nutellás torta lesz az üzletben. És mi más passzolhatna legjobban hozzá mint a mogyorós piskóta? Így ma elkészült a mogyorótorta nutellakrémmel, ami ismét elég nagy sikert aratott. Ha ti is éltek haltok a mogyoróért illetve a nutelláért, semmiképp se hagyjátok ki ezt a receptet! Még egy jó hír, hogy ez a recept szinte elronthatatlan, kezdők és lusták is könnyen elkészíthetik, semmi macera nincs benne:)

 

img_2802.jpg

 

Hozzávalók 12 szelethez:

Piskótához

  • 250 g puha vaj
  • 200 g cukor
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 4 tojás
  • 250 g liszt
  • 200 g darált mogyoró
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 125 ml tej

Krémhez

  • 250 g mascarpone
  • 4-5 ek nutella

Tetejére

  • 150 g tejcsoki
  • 50 g habtejszín
  • mogyoró, mandula díszítésként ízlés szerint

 

A sütőt előmelegítjük 180°-ra, egy 24 cm-es formát alul kibélelünk sütőpapírral. A puha vajat kihabosítjuk a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliarúd kikapart magjait. A lisztet, mogyorót, sütőport és a sót elkeverjük, majd a tejjel felváltva keverjük hozzá a vajas tojásos masszához. Kb. 35-40 perc alatt készre sütjük, és hagyjuk kihűlni. A krémhez a mascarponét összekeverjük a nutellával, ízlés szerint lehet több kevesebb nutellát tenni bele, illetve lehet egy kis porcukrot is, de én nem szoktam, mert a nutella önmagában elég édes már. Ha a piskóta kihűlt félbevágjuk, megkenjük az alsó piskótát a krémmel, rátesszük a másik piskótát, és egy picit betesszük a hűtőbe amíg elkészítjük a csokit a tetejére. Ehhez a csokit lereszeljük, vagy nagyon apróra feldaraboljuk, a tejszínt pedig felforraljuk, és ha felforrt ráöntjük a csokira, és egy habverő segítségével simára keverjük. Elővesszük a tortát, illetve egy tepsit amire egy rácsot helyezünk. A tepsi és a rács ahhoz szükséges csak, hogy szépen be tudjuk vonni a tortát, és a lecsöpögő csoki ne vesszen kárba. Én ehhez a sütőnek a rácsát szoktam használni amit egy tetszőleges tepsit teszek rá, ami nagyobb mint a torta. Rátesszük a rácsot a tepsire, a tortát pedig a rácsra, és leöntjük a tortát a tejszínes csokival, úgy hogy szépen folyjon le az oldalán is. ha valahol esetleg az oldalát nem fedte be rendesen és gyorsak vagyunk akkor egy kenőspatula segítségével szépen egyenletesen körbe tudjuk simítani. Hagyjuk megszilárdulni, díszítésként pedig ízlés szerint lehet pirítani mogyorót, mandulát ami csak van otthon:)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vinnievilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr3613694694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása