Vinnie bakes

Vinnie bakes

Csokis mogyorós sablé

2018. február 17. - Buchmüller Vivien

img_2034.jpgA sablé gyakorlatilag olyan mint egy linzer tészta, csak egy két hozzávalót hozzáadunk, és máris egy szuper édes vagy akár sós kekszet kapunk. Nagyon egyszerű recept, és nagyon finom, szinte bármit bele lehet keverni ízesítésként.

Nekem két kedvencem van, az egyik a fehércsokis vörösáfonyás, a másik pedig a mogyorós csokis. Az alap mindkettőnél ugyan az, vaj, kristálycukor, liszt, és ehhez keverjük hozzá az ízesítéshez kívánt dolgokat.

Én most a csokis mogyorós változatot osztom meg veletek, a fehércsokisban a csokit fehér csokival helyettesítjük, a mogyorót pedig aszalt vörösáfonyával.

img_2035.jpg

Hozzávalók:

  • 225 g puha vaj
  • 100 g kristálycukor
  • 320 g liszt
  • 100 g étcsoki
  • 100 pirított mogyoró

 

A vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet. A csokit és pirított mogyorót apró darabokra vágjuk, és ovatosan belekeverjük a masszába. Henger alakot formázunk belőle, betekejük frissentartó fóliába, és legalább 2 órára betesszük a hűtőbe. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, elővesszük a tésztát és a henger formából vékony szeleteket vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsiben kb 10-15 perc alatt sül meg, akkor lesz jó, ha a széle elkezd halványan barnulni.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vinnievilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr6213676784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása