Vinnie bakes

Vinnie bakes

Málnás oreos sajttorta

2017. szeptember 25. - Buchmüller Vivien

fullsizerender_8.jpgNem sok jobb dolog van egy jó sajttortánál, oreoval és málnával ízesítve pedig egyenesen tökéletes. A sajttorta egy olyan sütemény, amit szerintem mindenki imád, laktóz és gluténmentes verzióban is könnyedén elkészíthető és nem is bonyolult. Én most az amerikai sajttorta receptjét osztom meg veletek, oreos málnás ízesítéssel, de bármilyen gyümölcsel, csokival vagy karamellel is szuperül lehet ízesíteni.

Hozzávalók egy 22 cm-es formához:

Keksz alap:

  • 200g háztartási keksz
  • 150g vaj

 

Sajtkrém:

  • 600 g philadelphia krémsajt
  • 180g cukor
  • 3 tojás
  • 1 citrom reszelt héja

 

Dekoráció / ízesítés:

  • néhány szem friss málna
  • 6-7 db oreo keksz

fullsizerender_7.jpg

A kekszes alaphoz előmelegítem a sütőt 180°C-ra, a vajat pedig felolvasztom. A kekszet nagyon apróra darálom, összekeverem a vajjal, majd a forma aljába egyenletesen lenyomkodom kézzel, vagy egy pohár aljával. Beteszem az előmelegített sütőbe, és 10 percig sütöm. Amíg a tészta sül, elkészítem a krémet. A sajtot a cukorral krémesre keverem, majd egyenként adom hozzá a tojásokat és éppen csak addig keverem, míg a tojások el nem keverednek teljesen. A végén egy spatulával belekeverem a citrom héját. A keksz alapot kiveszem a sütőből, egy nagyon picit hagyom hűlni, a sütőt pedig visszaállítom 160°C-ra. Előveszek egy olyan tepsit aminek van pereme, és belefér a tortaforma, engedek bele egy kis vizet, a tortaformát pedig amiben a kekszes alap van jól becsomagolom alulról alufóliával. Ha becsomagoltam rendesen, úgy hogy ne folyhasson bele alul a víz, beleteszem a kis vízzel töltött tepsibe, majd beleöntöm a sajtkrémet. Érdemes egy kicsit alulról megütögetni a tepsit, hogy ne legyen buborékos a sajttorta. Mehet be a sütőbe, 30 percig sütöm, ha ez lejárt akkor pedig a tetejét megszórom a málnával és az oreoval, majd még 30 percre visszateszem a sütőbe. Ha elkészült, fontos hogy ne rakjuk be a hűtőbe, hogy gyorsabban hűljön, hanem hagyjuk szobahőmérsékleten, mert így fog egyenletesen hűlni, és szép krémes maradni. Ha teljesen kihűlt akkor pedig már nincs más hátra, mint felvágni és elfogyasztani:)

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vinnievilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr4212894880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása