Vinnie bakes

Vinnie bakes

Málnás gránátalmás túró mousse torta

2018. február 17. - Buchmüller Vivien

img_2415.jpgLassan egy hete hétágra süt a nap Berlinben, és bár röpködnek a mínuszok, én már tavasz lázban égek, így elkezdtem a gyümölcsös, könnyed tortákkal színesíteni a tömény, csokitól és karamelltől illatozó, esetleg még karácsonyi hangulatú süteménykínálatot.

Kinézetben azért igyekeztem egy kis fagyosságot hozni bele, így tökéletesen beleillik a hideg februári napokba, viszont aki belekóstol egy pillanatra már is a napsütötte meleg nyárban érezheti magát.


Itt németországban sajnos olyan túrót nem lehet kapni, mint otthon, de szerencsére van magyar bolt ahol akár az otthoni túrót is be tudom szerezni, egyébként az itteni, kicsit lágyabb ízű, sokkal krémesebb túrót szoktam használni, ez a recept is azzal készült, így ha otthon szeretnétek elkészíteni, és ilyen krémes állagot szeretnétek elérni, ajánlom, hogy a túrót egy szita segítségével törjétek át. Hozzá kell tennem, imádom ha a túró darabos, ha otthonit használok sosem töröm át, emiatt is hiányzik nagyon ha éppen nem tudom beszerezni...
A tetejére pedig egyébként bátran használhattok bármilyen gyümölcsöt, én mangóval is nagyon szeretem, lehet fagyasztott gyümölccsel is, de természetesen mindíg a friss az igazi....:)
Hozzávalók kb 12 szelethez:
  • 200 g vajas keksz
  • 100 g vaj
  • 500 g szobahőmérsékletű túró
  • 200 g habtejszín
  • 200 g fehér csoki
  • 2 citrom leve
  • 6 db lapzselatin
  • 100 g porcukor
  • 200 g friss málna
  • 20 g cukor 
  • 2 lapzselatin
  • 1 maréknyi gránátalma
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A vajat megolvasztjuk, a kekszet pedig ledaráljuk, majd hozzákeverjük a vajat és egyenletesen lenyomkodjuk a forma aljába. Kb 10 perc alatt aranybarnára sütjük, ha kész kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni. A mousse-hoz, először a túrót 90 g porcukorral elkeverjük, szükség esetén előtte áttörjük. A lapzselatinokat beáztatjuk jéghideg vízbe kb 10 percre. Amíg a zselatinok áznak, a fehércsokit vizgőz felett megolvasztjuk, majd ezt is félretesszük hűlni. Ha a zselatinoknál lejárt a 10 perc, a citromok levét összeforraljuk a maradék 10 g porcukorral, levesszük a tűzről, majd belekeverjük a kinyomkodott zselatinlapokat. Fontos, hogy ne a forrásban lévő folyadékhoz adjuk a zselatint, mert akkor elveszíti a kötőképességét és nem fog működni. Jól elkeverjük amíg a zselatin teljesen fel nem olvad, majd ezt is hűtjük, amíg a habtejszínből kemény habot verünk. Ha ez mind elkészült először hozzáadjuk a fehércsokit a túróhoz, jól elkeverjük, majd a zselatinos keveréket adjuk hozzá, legvégül pedig óvatosan, spatula segítségével beleforgatjuk a tejszínhabot. A kapott krémet eloszltjuk a kekszes alapon, és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.
A tetejéhez a málnát a 20 g cukorral feltesszük főni, addig főzzük, míg egy sűrűbb krémes állagot nem kapunk. A zselatinokat beáztatjuk, majd a forró (de nem forrásban lévő!) málnás krémben elkeverjük, és kicsit lehűtjük. Ha 1 óra letelt a torta hűtéséből, elővehetjük, és rákenhetjük a málnakrémet, így mehet vissza a hűtőbe újabb minimum 1 órára. A tetejét megszórjuk gránátalmával, és ha tényleg kivártuk a minimum 2 órát, már fogyaszthatjuk is:) 
Én a fagyos kinézet eléréséhez betettem egy kicsit a fagyasztóba, hogy a gyümölcsök szépen kikristályosodjanak, és egy pici kristálycukorral megszórtam.
Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vinnievilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr1113676826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása